2013. március 3., vasárnap

Túravezetőink - Győrfi Károly






Győrfi Károly

             Alföldi születésem miatt, gyermekkoromban  a hegyek a szünidős programok emlékezetes élményei voltak. Debreceni középiskolásként már  közelebb kerültem  hozzájuk,  hiszen minden osztálykirándulás a Mátrába, Bükkbe vezetett. Első túraszervezésemre is ekkor került sor: 15 évesen osztálytársakkal egy bükki átkelést teljesítettük Miskolc és Eger között. 
           Középiskola után találkoztam először a magas hegyekkel; a magas-tátrai túrák örökre elköteleztek a magashegyi túrázással.
         Veszprémi egyetemi éveim alatt a Bakony megismerésén túl, a viszonylag közeli ausztriai hegyvidékek bejárása jelentette a szabadidő eltöltését.
A későbbiekben azután elérhetővé váltak az Alpok igazi nagy hegyei: a Dolomitok via ferratái, és a négyezres csúcsok (Monte Rosa, Gran Paradiso) is.
Jártam Erdély csodálatos vidékein: a Biharban, a Fogarasi-havasok gerincén, a Retyezátban; téli hótalpas túrákat tettem a Rax, Schneeberg, Kis- Fátra, Alacsony- Tátra, és a Hochschwab vidékén.
             Az utóbbi időben hazánk felfedezésére is időt, energiát fordítottam: gyalogosan a Zemplén, Börzsöny, Pilis, Bükk hegyeit járom; illetve „ Magyarország Nemzeti Parkjai két keréken” kerékpáros túrámon 1500 km-t tekerve tíz nemzeti parkunk és három tájvédelmi körzetünk kincseit fedeztem fel.

Mivel eddigi  útjaimon megismert szebbnél szebb helyeket szeretném  másoknak is megmutatni, 2012-ben túravezetői vizsgát tettem. Ha szeretnél Te is részese lenni ezeknek a felfedező túráknak, csatlakozz hozzám!
Elérhetőségem: gykaresz@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése