RólunkJártál már a magas hegyek között?


Láttad már a napkeltét havas hegycsúcsokról? Az alkony izzását a sziklákon? A felhők játékát a hegygerincek felett? A lábad alatt hullámzó ködtengert? A völgyek mélyén kéklő tengerszemeket?
Hallottad már a fenyvesek suttogását? A hegyi patak zúgását, a sziklafalak között visszhangzó mennydörgést?
Érezted már  arcodon a hegyi szél erejét? Az alpesi rétek illatát? A kaland izgalmát a völgyben és a győzelem örömét a csúcson ?


Ismered hazánk legszebb tájait? Figyelted már az évszakok változását, a tavasz érkeztét, az ősz színeit? Lehajoltál már egy virághoz az út mentén? Meglested már a madarak vonulását?


         Ha szeretnéd mindezt látni, hallani, érezni; vagy éppen újra átélni, tarts velünk!

Természetjárás, magashegyi túra, hegymászás – természetesen nem csak a Kárpátokban, azon belül és azon túl is, gyerekeknek való kirándulástól a nagy magasságokig. 2012 óta vezetünk egy-és többnapos túrákat, hazai tájaktól a távoli magashegységekig. Választott küldetésünk hogy minél többünkkel ismertessük meg az erdők, a magas hegyek világát; hogy útitársaink ismereteket és tapasztalatot szerezve biztonságosan és a természetre nyitott szemmel járják a hegyek ösvényeit. Eseményeink  néhány kivételtől eltekintve nyíltak és nagyrészt kezdők számára is alkalmasak.
Szeretettel vár a Kárpát-Túra csapat!


Kedves Látogató, kedves Útitárs,       
légy üdvözölve a Kárpát-Túra oldalon!
 
Amit honlapunkon találsz:
 
  • Vezetett csoportos túrák - kis csoportos, egy- és több napos hazai és külföldi; közép- és magashegyi túrák - itt a lehetőség csatlakozni! Amiért érdemes: Biztonságban teheted meg első lépéseidet a magas hegyek között, vagy éppen szintet léphetsz felfelé! A túravezető tapasztalata segít hogy ne légy rosszkor rossz helyen, hogy észrevedd és elkerüld a hegyek veszélyeit. A túravezető egyúttal a "hegyek idegenvezetője" is: információt kaphatsz az erdőről, hegyről, növényekről, állatokról, a környezetről ahol járunk; valamint "ellenőrzött körülmények között" szerezhetsz tapasztalatot és sajátíthatod el biztonságos hegyi túrázáshoz szükséges ismereteket. Ezen túl segítséget nyújtunk a túra logisztikai (szállás, utazás stb.) részében is. Végül, de nem utolsó sorban a társaság: nem vagy egyedül! De nem kell elveszned a tömegben sem: kis csoporttal túrázunk ahol hasonló gondolkodású/érzésű útitársakkal járhatod a hegyeket. Sokkal inkább baráti társaság lesz, semmint "szervezett" esemény.
  • Vezetett túrák személyre szabva - Ha egyéni terveid megvalósításához keresel segítséget, vagy éppen csak nem jó a megadott időpont, lehetőségeinkhez mérten ebben is segítünk.
  • Felszerelés kölcsönzés - tőlünk bérelhetsz túrafelszerelést, saját/más szervezésű túrákra is
  • Információ - Útvonal? Szállás? Felszerelés? Ruházat? Ahol tudunk segítünk! Nem kerül semmibe; túrázással, hegymászással kapcsolatos kérdéseidre szívesen válaszolunk.
  • Képek és szöveg - honlapunkon  találsz képeket, túrabeszámolókat, néha egyéb, idevágó gondolatot is - kellemes böngészést!
Akár első lépéseidre készülsz a hegyek mesevilágában, akár gyakorlott túrázóként visszavágysz oda, útitársként vagy csak érdeklődő olvasóként is várunk szeretettel:
 
Hunyadi László
A Kárpát-Túra oldal szerkesztője

 

Túravezetőink

 

> Hunyadi László 

> Győrfi Károly
 Hogyan működik?

 


 

Kapcsolat:

 e-mail:    karpat.tura.info@gmail.com

 telefon:   30/ 3239501 

 

 Ahol eddig jártunk:


                                                            

 

 

              Felajánlásaink 

Hisszük hogy odakint lenni, kirándulni, túrázni, hegyet mászni jó és szükséges - de tudjuk hogy ezáltal magunk is "használjuk"természeti környezetünket; és tudjuk azt is hogy ezek az örömök távolról sem  mindannyiunknak adatnak meg. Ezért 2019-2023 közötti, "fizetős" túráinkból származó bevétel 10% -ával a környezetvédelem/fenntarthatóság/egészségügy/ társadalmi egyenlőség/oktatás ügyét is szolgáltuk:
 
  • 2019 Magyar Madártani Egyesület
  • 2020 Országos Mentőszolgálat 
  • 2021 Magyar Hospice Alapítvány
  • 2022 ukrajnai menekültek megsegítése

 

Impresszum

Honlap tulajdonos: Hunyadi László
Adószám: 55511476-1-41
Bankszámla: 11773023-07047190
Üzemeltető: Blogger / eNom