RólunkJártál már a magas hegyek között?


Láttad már a napkeltét havas hegycsúcsokról? Az alkony izzását a sziklákon? A felhők játékát a hegygerincek felett? A lábad alatt hullámzó ködtengert? A völgyek mélyén kéklő tengerszemeket?
Hallottad már a fenyvesek suttogását? A hegyipatak zúgását, a sziklafalak között visszhangzó mennydörgést?
Érezted már  arcodon a hegyi szél erejét? Az alpesi rétek illatát? A kaland izgalmát a völgyben és a győzelem örömét a csúcson ?


Ismered hazánk legszebb tájait? Figyelted már az évszakok változását, a tavasz érkeztét, az ősz színeit? Lehajoltál már egy virághoz az út mentén? Meglested már a madarak vonulását?


         Ha szeretnéd mindezt látni, hallani, érezni; vagy éppen újra átélni, tarts velünk!

Természetjárás, magashegyi túra, hegymászás – természetesen nem csak a Kárpátokban, azon belül és azon túl is, gyerekeknek való kirándulástól a nagy magasságokig. 2012 óta vezetünk egy-és többnapos túrákat, hazai tájaktól a távoli magashegységekig. Választott küldetésünk hogy minél többünkkel ismertessük meg az erdők, a magas hegyek világát; hogy útitársaink ismereteket és tapasztalatot szerezve biztonságosan és a természetre nyitott szemmel járják a hegyek ösvényeit. Eseményeink  néhány kivételtől eltekintve nyíltak és nagyrészt kezdők számára is alkalmasak,a biztonság, hatékonyság és az élmény érdekében korlátozott létszámmal.
Szeretettel vár a Kárpát-Túra csapat!


Kedves Látogató, kedves Útitárs,       
légy üdvözölve a Kárpát-Túra oldalon!
 
Amit honlapunkon találsz:
 
  • Vezetett csoportos túrák - itt a lehetőség csatlakozni! Amiért érdemes: Biztonságban teheted meg első lépéseidet a magas hegyek között, vagy éppen szintet léphetsz felfelé! A túravezető tapasztalata segít hogy ne légy rosszkor rossz helyen, hogy észrevedd és elkerüld a hegyek veszélyeit. A túravezető ezen túl a "hegyek idegenvezetője" is: információt kaphatsz növényekről, állatokról, a környezetről ahol járunk. Ezen túl segítséget nyújtunk a túra logisztikai (szállás, utazás) részében is. Végül, de nem utolsó sorban a társaság: nem vagy egyedül! De nem kell elveszned a tömegben sem: kis csoporttal járunk ahol hasonló gondolkodású/érzésű útitársakkal járhatod a hegyeket. Sokkal inkább baráti társaság mint szervezett esemény.
  • Vezetett túrák személyre szabva - Ha saját ötleteid megvalósításához keresel segítséget, vagy éppen csak nem jó a megadott időpont, lehetőségeinkhez mérten ebben is segítünk.
  • Felszerelés kölcsönzés - tőlünk bérelhetsz túrafelszerelést, saját/más szervezésű túrákra is
  • Információ - Útvonal? Szállás? Felszerelés? Ruházat? Ahol tudunk segítünk! Túrázással, hegymászással kapcsolatos kérdéseidre szívesen válaszolunk.
  • Képek és szöveg - honlapunkon  találsz képeket, túrabeszámolókat, néha egyéb, idevágó gondolatot is - kellemes böngészést!
Akár első lépéseidre készülsz a hegyek mesevilágában, akár gyakorlott túrázóként visszavágysz oda, útitársként vagy csak érdeklődő olvasóként is várunk szeretettel:
 
Hunyadi László
A Kárpát-Túra oldal szerkesztője

 

Túravezetőink:                                          

      

Győrfi Károly

Hunyadi László


Kapcsolat:

 e-mail:    karpat.tura.info@gmail.com

 telefon:   30/ 3239501