2013. február 28., csütörtök

Túra az Árvai-Beszkidekben!



Fotó: www.lodowy.pl
        Túl a Liptói -Havasokon és  a Fátrán, a hegység ívének legészakibb részén mégegyszer az erdőhatár fölé emelkednek a Kárpátok vonulatai. Ezek a szelíd formájú hegyek az Árvai-Beszkidek, melyeken a történelmi Magyarország határvonala futott egykor. Legmagasabb pontjai a Pilsko (1556m)  és Babia Góra két csúcsa (1514, ill. 1723m). Kevés hazánkfia járja ezt a vidéket, legtöbben "elakadunk" a magasabb-híresebb  Tátra-Fátra magasságában - de talán megér két napot, hogy felderítsük ezt a népszerűbb túracélok árnyékában megbújó tájat!

A március 15-i hétvégén, két napos túránkon felkapaszkodunk a Pilsko csúcsára, majd másnap a Babia Góra kerül sorra.(Két különálló túra, tehát csak napi hátizsákot kell magunkkal vinni). A tavaszi időpont ne tévesszen meg senkit, még nagyon is téli körülmények várhatóak!
Az esemény alternatívája egy egynapos, Alacsony-Tátrai túra, arra az esetre ha nem jönne össze a minimális létszám márc. 10-ig.. Ebben az esetben ez a kirándulás egy későbbi időpontban lesz megtartva.
Az esemény részleteit lásd a Túranaptárban!

1 megjegyzés: