2013. december 23., hétfő

2013 karácsonyára

   

 
         Lassan végére jár a 2013-as esztendő; itt az ideje hát  mérlegre tenni első teljes szezonunkat!
        Jártunk a hazai erdőkben az év tizenkét hónapjában; voltak többnapos gyalogtúrák itthon és a környező országokban; a hazai tájakon kívül jártunk az Alpokban, Kárpátokban, a Dinári-hegységben és a Kaukázusban is. Útjaink között szerepelt via ferrata és gleccsertúra; és nem utolsósorban, ötezer méter felett is lobogott a Kárpát-Túra zászlója :o) Ha a számok tükrében nézzük: huszonegy eseményünkön harminckilenc napot töltöttünk az erdőben, a hegyekben - összesen közel nyolcvan útitársunkkal.
         Mindez persze nem a legfontosabb. A lényeg az, hogy megmérettünk és létezésre érdemesnek találtattunk. Hogy kinőttük a létszámhiány miatt elmaradó események gyermekbetegségét; és hogy formálódik egyfajta közösség. Közösség, ahol mindig vannak új útitársak, akik ismerkednek a hegyek csodáival; és bizonyára lesznek, akik túllépnek majd rajtunk, még nagyobb célok felé véve az irányt. Az általunk szervezett események új ismeretségeket, új terveket és új túrákat szülnek - és ez így van jól. Ez maga küldetés, ezért csináljuk.

        És hogyan tovább?
Természetesen vannak nehézségek is. Mivel túráinkat szabadidőnkben, család és munkahely mellett szervezzük, ami a minőségnek nem, de a mennyiségnek annál inkább korlátokat szab -  eseményeink száma kevesebb mint szeretnénk. 2014-ben várhatóan más szervezőkkel koprodukcióban meghirdetett utakk is felkerülnek a Túranaptárba; mindazonáltal igyekszünk saját eseményeink eddigiekhez hasonló széles skáláját és non-profit jellegét megtartani.
Az eddigiekhez hasonló, bel- és külföldi gyalogtúrák, magashegyi túrák mellett terveink szerint  a paletta félnapos, természetfigyelő, ökotúra-jellegű kirándulásokkal bővül a következő szezonban. Szándékunk még a Kárpát-Túra oldal blog jellegét is  minél több informatív bejegyzéssel erősíteni.

        Végül, az ünnep közeledtével ezúton is köszönet minden Útitársunknak a hegyen-völgyön, erdőn-mezőn együtt töltött ünnepnapokért, amelyek emlékezetessé tették az idei esztendőt!

     






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése