2019. október 21., hétfő

Hétköznapi Tátra

                  

             "Az erdőben mindig vasárnap van"- olvastam egyszer valahol ilyesmit (talán Fekete Istvántól?). Ugyanígy igaz ez fenn a hegyen is. Hétköznap talán még inkább ünnepi a hangulat, minthogy kevesebben járunk ott emberek ilyenkor. A csapat is kisebb, ennek is vannak előnyei, csendesebb a szállás is .. egyszóval aki teheti, érdemes ilyenkor járni a hegyi ösvényeket. És persze jó időben.

            

                Éppen mint hét évvel ezelőtt, most is ragyogott a nap a Liptói-Tátrában. Az útvonal is hasonló az akkorihoz, gerinctúra a Brestova-tól a Baníkov-ig az első napon. Csak a szél,  amiből több volt ezúttal a kelleténél! A néhány, rövid négykézlábas szakasz az erős-viharos szélben némi odafigyelést követelt ...                   ... De mindez semmi ahhoz képest ami másnap várt ránk: ekkor a Volovec felé indultunk, de bizony beletört a bicskánk: itt már százhúsz kilométeres orkán állta utunkat (szó szerint), a puszta előrejutás is komoly erőfeszítésbe került; a később következő kitettebb szakaszok már veszélyesek is lettek volna ilyen körülmények között. Ráadásul idővel a felhők is megszállták a csúcsokat, így letettünk a Hegyes-Rohács meghódításáról - a csapat másik része, akik a Rohácsi-tavakhoz kirándultak, jól választott, ott lent a völgyben kellemes szélárnyékban lehetett túrázni.              
            És hogy megérte-e? Természetesen. Kedd volt, vagy szerda ...de  nekünk ünnepnapok voltak mindenképpen, a Hegyek között ...

A fotókat Hunyadi László készítette.
>További képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése