2019. október 14., hétfő

Őszi kölyöktúra - Oszoly és Kis-Kevély

Kölyöktúra a fehér sziklák között

 

 



            Ismét a Pilis, ismét a Kevélyek csoportja.   Ezúttal Csobánka felől közelítettünk ezúttal; mindjárt első látványosságként útba ejtve a hazai sziklamászás legismertebb gyakorlóhelyét. A húsz méteres falat persze megkerültük; csupán az emlékek kerültek elő, több mint két évtized távolságából, amikor e sorok írója itt ismerkedett a mászás alapjaival ...
De sziklából van kisebb és könnyebb is természetesen! Ez a sziklamászók óvodája, ezen már, ha nem is a direkt útvonalon, de felkapaszkodtunk! Kis négykézlábazás,
 lehelletnyi élmény a kitettségből - ahogy a mászás kezdődik, ha a fokozatosság bölcs elvét tartani kívánjuk. És a végén mindennek igazi csúcsélmény, kilátással,  kereszttel, zászlóval, és persze tízóraival -mint a nagy hegyeken.
Átvágva a Csúcs-hegyen , már a Kis-Kevély oldalába kapaszkodva a Mackó-barlang a következő attrakció: elő a fejlámpákkal, és egy rövid de izgalmas kürtőn (és kellő mennyiségű porfürdőn) át felkapaszkodva elérjük a belső termet - ismét egy kaland a kicsiknek !
Kiérve a napvilágra, tovább kapaszkodunk a Kis-Kevélyre, még két csodaszép hely kilátással és egy kis napfürdőzéssel, majd - ezúttal a Nagy-Kevélyt mellőzve - a piros jelzésen visszaereszkedünk Csobánkára, egy újabb, jól sikerült kirándulás végén.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése