2015. december 22., kedd

2015 - Ami belefért


Börzsöny (április)
Ami belefért!
Mármint a lassan búcsúzó 2015. esztendőbe. Így, felkiáltójellel, hiszen okkal emlékezünk vissza örömmel és elégedettséggel idei jól sikerült útjainkra. A néhány egynapos túrán esőben-ködben-napsütésben jártuk nemcsak hazai hegyvidékeinket, de az Alacsony-Tátrát is. Hosszabb lélegzetű kirándulásaink közül igazi gyöngyszem volt májusban a tengerparti Velebit; régi adósságot törlesztve eljutottunk végre Erdélybe: a Csukás és a Királykő nem kevésbé varázslatos hegyei közé; de jártunk a Monte Rosa hófödte négyezres csúcsain csakúgy mint az első világháborús csaták színterén a Karni-Alpokban; és az év vége felé a Szepes-Gömöri Érchegységben. Mindezen túl, nem kevesebb örömre ad okot a szép számú résztvevő, hiszen a kezdetek után néhány évvel teltház van szinte minden túránkon!


Májusban a Velebitben
 Ami belefért.
Felkiáltójel nélkül, mert nem fért bele több, bár szerettük volna. Mindenekelőtt sok túra (hiszen a program  tervezése gyakorlatilag szelektálás a jobbnál jobb úticélok között...); de nem fért bele a honlap fejlesztése, sem a tartalom gazdagítása. És mint újkeletű probléma, nem fért be néhány útitárs, a népszerűség nem kívánt mellékhatásaként.






                                                                                        
A Királykő gerincén (július)
              Amit pedig szeretnénk hogy beleférjen a következő évbe: A Kárpát-Túra oldalon nem várható nagyobb újítás. Ha idő szűkében választani kell aközött hogy menjünk vagy beszéljünk róla, akkor a tetteké az elsőbbség. Igyekszünk viszont megoldást találni a túljelentkezésre. Az események számának szabadidőnk szab korlátokat, és továbbra sem fogunk osztálykirándulás méretét öltő emberfolyamot szervezni egy-egy túrára - ez egyfajta minőségbiztosítás részünkről, a biztonság és az utak élvezhetősége végett. Sajnálnánk ugyanakkor ha régi útitársaink lemaradnának eseményeinkről, de azt is, ha új érdeklődőknek nem jutna hely, hiszen választott küldetésünk minél többekkel megismertetni a hegyek világát. Egyelőre nincs jobb megoldásunk a jelentkezési sorrendnél, de tervezzük hogy fenntartunk néhány helyet új útitársak számára; illetve várhatóan lesznek "last minute" jelleggel felkerülő 1-2 napos, akár hétközbeni megmozdulások is. Amellett említsük meg hogy a várólisták valóban működnek, kis rugalmasság árán jó eséllyel adódik alkalom a csatlakozásra!


A felhők felett: Monte Rosa (augusztus)
          ... és persze a túrák, régi-új helyszínekkel és egyelőre nagy bizonytalansággal:
Lesznek ismét egynapos kirándulások várhatóan ismét nagyobb számban, a hazai tájakon túl megcélozva távolabbi (elsősorban felvidéki) túravidékeket is. Az első világháborús helyszínek bejárása a Dolomitokban folytatódik majd, ismétlésre kerül az Árvai-Beszkidek és talán a Velebit-túra is; reményeink szerint járunk majd Erdélyben (Radnai-havasok?); és nem marad négyezresek nélkül a 2016-os év sem.

 
Karni-Alpok (szeptember)
           Visszatérve a távozó 2015. esztendőre, nincs más hátra, mint hogy boldog Karácsonyt kívánjunk minden kedves Útitársnak, akikkel együtt jártunk hegyen-völgyön ebben az évben. Újévi jókívánságunk pedig mi más lenne, mint  kellemes kirándulások hazai erdőkben, izgalmas túrák sziklás és hófedte csúcsokon, vidám esték a menedékházban - férjen bele mindannyiunknak 2016-ban is!




December a Gömör-Szepesi Érchegységben










Boldog Karácsonyt és sikeres, szebbnél szebb túrákban bővelkedő Új Évet kíván 

a Kárpát-Túra csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése