2018. november 4., vasárnap

Kölyöktúra indul!

          Kis kirándulások kis túrázóknak - nem is titkoltan azzal a szándékkal, hogy saját csemetéim korukhoz illő társasággal tehessék meg az első lépéseiket odakinn. Meg ugye ha már génjeinket sikerrel reprodukáltuk, ki ne szeretné az álmait is továbbadni ...? És mindez könnyebb csapatban (nem utolsósorban nekünk felnőtteknek is). Azoknak is akik maguk is túráznak, de gyermekeiknek szeretnének társaságot, és azoknak is akik kevésbé járatosak ezen a téren. 




         Milyen lesz a kölyöktúra? Olyan, amilyeneket eddig is szerveztünk ezen az oldalon - csak kicsiben, de fokozatosan követve a felnövekvő kölykök igényeit és képességeit. Lesz erdő, hegycsúcs, kilátás, lehetőség szerint minél több érdekesség (szikla, patak, barlang). Elsősorban a 7-9 éves korosztályt várjuk (persze plusz és mínusz, jelenleg kb hozzájuk vannak méretezve az útitervek), minden esetben szülő kíséretével!
Túráink helyszíne a főváros tágabb környéke, az útvonalak jellemzően 5-8  km, 2-300 m szint paraméterrel kezdődnek (kérdezz ha nem egyértelmű hogy mennyi ez!), ami kb 3-5 órát jelent a kisebbek tempójában.
A csapat létszámát a felnőtt túrákhoz hasonlóan 15 főben maximáljuk, az ennél nagyobb csapat élménye maradjon az osztálykirándulásokra... Igyekszünk rendszeressé tenni az eseményeket, hogy lehetőség szerint 4-6 hetenként újra kint járjunk, mielőtt a kicsinyek elfelejtik...

Amik még fontos tudnivalók:

- Mindenekelőtt KÉRDEZZ ha bármi ne egyértelmű! , kellemetlen élmények elkerülése végett.
- A túrán a szülők felelnek gyermekeikért. Esetleges különválás,visszafordulás is saját felelősségre történik!
- Hozz magaddal szükséges élelemet, vizet, a kicsik szükséglete szerint! Megfelelő ruházat szintén legyen!
 - Egyes útvonalainkon  előfordulnak kalandosabb szakaszok (meredekebb terep, kisebb sziklák stb) - ezeket jelezzük előre; nem veszélyesek, és a túravezető természetesen segít, de a Te felelősséged és döntésed hogy hová engeded fel gyermekedet!
- Étterem, fagyizás, játszótér stb. alapértelmezetten nem része a programnak. A kirándulás a kirándulásról szóljon, minden egyéb ott helyben, spontán megbeszélés szerint alakulhat!
- A kiindulópont megközelítése egyénileg történik, a kölyöktúrák önköltségesek.
- A túrák csak kimondottan rossz időben maradnak el. Pár csepp eső, elviselhető szél,hideg a kaland részét képezi :o) Másrészről a túracél időjárás/egyéb viszonyokat követve változhat (pl. ha magasabb hegyeinken hó van akkor oda megyünk sárdagasztás helyett)
- Ha szeretnél időben értesülni a további kölyöktúrákról, kérésre küldünk körlevelet. Kérjük egyúttal jelezd ha csak e gyerekeknek szóló túrák érdekelnek mert várhatóan külön levelezőlista lesz ezekre.

Ahol eddig járt kölyökcsapat:                                                                                                                  

         
                                                     
Nagy-Kevély 2019 május
Budaörsi kopárok 2019 március
Hármashatár-hegy  2019. április






Pilis-tető 2019 június








                                              


Rám-szakadék  2019. szeptember
Oszoly és Kis-Kevély  2019. október


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése