2012. december 18., kedd

Erdei Esztendő túrasorozat 2013



"...barangolások erdei fényben, puha gyalogúton, kopott legelők tarlóján, bodzavirágok súlyos illatában és sötét fenyvesek elsóhajtott tegnapjaiban..."
   



  "Erdei Esztendő" túrasorozatunkat a hazai tájak, erdők kiváló ismerője, a fent idézett Fekete István erdőről, természetről szóló novellái ihlették. Az író nemcsak hiteles, de utolérhetetlen szépségű természetleírásaiban mindenütt jelen van az Idő; az évszakok, hónapok múlása, az Élet körforgása. Nem kell messzire menjünk hogy magunk is megtapasztalhassuk mindezt. Tarts velünk az év tizenkét hónapjában egy-egy túra erejéig hogy Budapest tágabb környékén a Pilis, a Visegrádi-hegység , a Börzsöny, a Mátra erdeiben figyeljük a természet ébredését, az első tavaszi virágoktól az árnyas nyári ösvényeken és az ezerszínű őszön át a tél beköszöntéig!


Az Erdei Esztendő túrái egynaposak, a táv általában 20-25 km, vagyis hazai viszonylatban is legfeljebb középnehéznek mondhatók. Nem teljesítménytúrázó tempóban járunk, van idő nézelődésre, fotózásra. A maximális létszám 15 fő annak érdekében hogy magunkon kívül még a környező természetből is lássunk-halljunk valamit :o). Az egyes eseményekre külön lehet jelentkezni, értelemszerűen csak egy-egy alkalomra is szívesen látunk!
A kirándulások egyúttal jó alkalmat nyújtanak leendő útitársak és a túravezető megismerésére, esetleges későbbi nagyobb lélegzetű megmozdulások előtt. A túrák természetesen nyíltak (jelentkezni e-mailben tudsz), tehát várjuk még ismeretlen túratársainkat is! A túrasorozat kirándulásai önköltségesek, a túravezető jutalma a jó társaság :o)

Az Erdei Esztendő túrasorozat epizódjai:
(képes beszámolókat a képfeliratra kattintva találsz)

FEBRUÁR: Magas-Börzsöny
           
JANUÁR: Pilis-hegység

                                                     
ÁPRILIS: A Pilis napos oldalán
MÁRCIUS: Források a Bükkben








                                                     

MÁJUS: A Börzsöny déli csücskében
JÚNIUS: Bakonyi szurdoktúra
                                                   
AUGUSZTUS: Medves
 
JÚLIUS: Maróti-hegyek










OKTÓBER: Nyugati-Börzsöny
 
SZEPTEMBER: A Mátra tetején










DECEMBER: Visegrádi-hegység
 
NOVEMBER: Mátraalja












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése