2020. szeptember 21., hétfő

Több Börzsöny, kevesebb Tátra

            Sajnálatosan hamar vége szakadt a nyári Tátra-Fátra egynapos túrák sorozatának! Az idő azonban nap mint nap csodaszép (ahogy volt ez a tavaszi korlátozások idején is :-/ ); és menni pedig kell, hiszen itt az ősz, talán a legkellemesebb túraidény! Kikericses rétekkel, pirosló sommal, csipkebogyóval köszönt be az szeptember, majd érkezik az októberi színpompa, a hulló levelek susogása; később pedig november elhozza a reggeli ködöt, a deret és a zúzmara csillogását... Alighanem itthon telnek tehát a következő hónapok, csodáljuk megy hát (szűkebb) hazánk tájait! Kevesebb lesz a Tátra (és Alpok, stb.; nem mintha idén sok lett volna) és több a Börzsöny (meg persze Mátra, Bükk, Pilis) ...  
           Ilyenkor még a magas hegyeket szoktuk járni. Gondoljuk hát hogy "itthon biztonságosabb" (??), "ideje van a vetésnek és ideje az aratásnak"(ez most nem az aratás lesz) ... - de nem folytatva a bölcsességeket, inkább menjünk - és tartsatok velünk ősszel hazai tájainkon!

       Elsőnek és kedvcsinálónak pár kép a szeptemberi Börzsönyből! A "szokásos" körtúránk a"főgerincen, a Magosfa - Csóványos - Nagyhideghegy - Holló-kő útvonalon; körbejárva a Fekete-patak völgyét - minden évszakban szép de talán éppen ősszel a leghangulatosabb! És mindez hétről hétre csak még színesebb lesz! 




Még zöld a Börzsöny
 
 
 
Magosfa


Az ősz érintése
 
 
 
Hollókői panoráma

 
A fotókat Hunyadi László készítette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése