2014. február 7., péntek

Visegrádi szezonnyitó - fényképek

             Hosszabb szünet után, február másodikán, a Kárpát-Túra csapata előmerészkedett a barlangból: lássuk hát, lesz-még (már?) tél?!

Kis csapat a Nagy-Villámon
         
  Előző év végi, éjszakai túránkhoz hasonlóan ismét átszeltük a visegrádi hegyeket: ezúttal Visegrádról  Szentendrére (a Határcsárdához) tartottunk.  A  hajóállomásnál még az ónoseső utolsó cseppjei fogadtak, majd a"jég hátán" kapaszkodtunk a Nagy-Villámra, ahol viszont már a felhőrongyok között a nap is-elő-előbukkant. Sorra kerültek a Borjú-fő, a Barát-halom, a Vörös-kő kilátópontjai, közöttük a vidékre oly jellemző hegyi rétekkel: Vízverés- nyerge, Zánkói-rét, Vértes-mező.

Az Úrasztal-oldalban

Végül, a Vörös-kőről hosszan ereszkedtünk Leányfalu és Szentendre között, a Határcsárdáig, mely  idei első megmozdulásunk kellemes végállomásának bizonyult.

Vörös-kői csoportkép

...Bár az nem derült ki , lesz-e még tél, annyi biztos, az új túraszezonra jók a kilátások, biztosíték erre a sok kedves  útitárs, akik a riasztó előrejelzések ellenére is szép számban megjelentek  :o)  - kezdetnek jó kis túra volt, és előttünk a 2014-es év!

> További képek 

A fotókat Győrfi Károly és Hunyadi László készítették

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése