2013. június 2., vasárnap

Két nap - két csúcs a Magas-Tátrában!

             Magas-Tátra - itt találhatók a Kárpátok legmagasabb csúcsai; ez a legkisebb kiterjedésű magashegység; ahol talán a legtöbb tengerszem tarkítja a völgyeket - mit is soroljunk még el róla? Mindezeken kívül a Tátra a magyar természetjárás és hegymászás bölcsője; a mai napig legtöbbünk itt találkozott  először a magas hegyek varázslatos világával.

          Júniusban - hosszú idő után először- ismét a Magas-Tátrába látogatunk. Célunk a a Poprádi-tavi menedékháztól elérhető két csúcs: a Koprova (23)- és a Tengerszem-csúcs (Rysy; 2503m). Előbbi hegyre vezető útvonal ékkövei a Kis-és Nagy-Hincó-tó, míg a Tengerszem-csúcs (nevéhez méltóan itt is látunk szebbnél szebb tavakat természetesen)  a Tátra főgerincén emelkedik, így a hegység közepéről pillanthatunk körül, ha az időjárás is engedi. Remélhetőleg a korai szezonban, a vasárnap-hétfői időzítéssel az itt szokásos tolongást is sikerül elkerüljük.

Június 23-24-i tátrai túránk létszámát kibővítettük, a szállásfoglalás okán jún. 5-ig lehet csatlakozni! Részleteket lásd a Túranaptárban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése