2013. január 1., kedd

Erdei Esztendő - Január

„..a keleti ég virradó lángolásában, ígéretcsikók patája alatt szikrázik az erdei út, s a szánkóról számba veszi az erdei világ ragyogását az ifjú Január.” 
                                                                                           (Fekete István)


         Legmélyebb álmát alussza  most a természet. Vastag hóbunda takarja a hegyeket, jégpáncélt húzott magára a patak és kopasz fákat fésül a jeges szél. Csak a hó roppan lábunk alatt, néhol cinegék és harkályok hangját halljuk, különben csendes az erdő, mert az Élet alszik és várakozik; de a nappalok már hosszabbodnak, nő a fény és lassan, szinte észrevétlenül fordul az Idő kereke.


Tarts velünk január 6-ánErdei Esztendő túrasorozatunk első eseményén a visegrádi hegyekbe! Dömösről indulva felkapaszkodunk a Rám-szakadék szurdokán, a Szakó-nyereg felé kitérve jutunk fel Dobogókőre, majd visszafelé a Prédikálószék kilátópontját és a Vadálló-kövek sziklagerincét érintve érkezünk vissza Dömösre. A túra kb 18 km, 800 m szintemelkedéssel nehezítve. A Rám-szakadékban csakúgy mint a Vadálló-köveknél meredek, havas/sáros időben csúszós szakaszokra lehet számítani!  Fejlámpára szükség lehet! A túra részleteit lásd a Túranaptárban.

Érdekelhet még: Erdei Esztendő túrasorozat 2013.                  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése