2022. március 29., kedd

Ezer!!

Láthatjuk így: 1E vagy esetleg így: 1K; ami utóbbi annyit tesz: egy kiló. Vagyis ezer.

Kedves túrázók, útitársak és érdeklődők,

            ennyien adtátok arcotokat a Facebook közösségében túráinkhoz, képeinkhez, eddigi közel tíz éves tevékenységünkhöz! A köszöneten túl, amúgy hálaképpen alább egy kis eszmefuttatás, megihletve a közösségi média tömegeket mozgató erejéről!
         ... Mert kezdetben volt az egyedül járás. Legalábbis gyakran, és főleg azoknak akik az akkoriban már gyengélkedő klubok-egyesületek csapásirányába nem akartak vagy - mint például jómagam - időbeosztásuk okán nem tudtak betagozódni
E sorok írója jól emlékszik még arra az időre, amikor a magafajta túrafüggőkkel egyetlen kapcsolat a telefon volt. A telefon, a régi, a vonalas, a kunkori dróttal, (nincs vonal... nincs otthon...stb; akinek még ismerős ez)... 
Aztán következett a végtelen egyeztetés. Akkor nem jó, jövő héten? Jó, egy nappal később megyünk. Egy nappal előbb itthon kell lenni .... Inkább ne oda menjünk? ...
       ...  és miután a közös nevező a nullához konvergált, legtöbbször jött az egyedül járás.
Annak minden szépségével és minden nehézségével. Mert alkalmazkodni ugyan nem kellett, az élmény csak az enyém volt, ahogy a költség is; és kizárólagosan enyém volt a sok pofon, amelyet  még zsenge tapasztalataimat megacélozandó, bőkezűen osztott a Hegyek Szelleme; olyanokat, melyeket csak akkor hisz el az ember igazán, ha maga kapja ...
De megosztani mindezt nem, vagy alig-alig volt kivel.
              És akkor jött az Internet.
Lassan és fokozatosan; és ezen a téren a kétezres évek elejéig még inkább a tanulóidő telt, a kezdeti próbálkozások szerény sikerrel működtek. De alig tíz év után életre kelt az első olyan oldal amely a túra- és TÚRATÁRS- keresők számára napjainkig is igazi aranybányának bizonyul! (... köztük nekem is, így engedtessék meg a termékmegjelenítés, ha anyagilag nem is de szakmailag és magán vonalon úgyszintén le vagyok Nekik kötelezve :-)
És mindenekelőtt talán a legnagyobb közösségi oldal. Ahol már az emberiség jelentős része szerepel; és innen csak egy lépés hogy bevegyük magunkat valamely túrázós csoportba - innen kezdve előttünk a végtelen lehetőség! Még ezen belül is bőven válogathatunk, hogy könnyű sétákat keresünk; a világ túlsó felére utaznánk valakikkel; vagy épp önmegismerős, kintalvós, kéktúrás, párkereső, kutyás, stb. kiránduláshoz keressük társainkat.
           Egyszóval a kereslet és kínálat s elképesztő méreteket öltött. 
Ehhez mérten az ezer azért nem túl nagy szám.
           De vegyük figyelembe hogy az agresszív marketing sem kenyerünk, nem osztjuk megy ugyanazt a tartalmat százszor minden lehetséges helyen;  és nem írogatunk ismeretleneknek hogy feltétlenül jöjjenek velünk mert nincs élet Kárpát-Túra nélkül.
           És vegyük figyelembe azt is hogy lájkot mi nem veszünk, reklámra pénzt nem költünk; vagyis elmondhatjuk hogy nem kilóra vesszük az útitársakat.
           Amit teszünk, igyekszünk szívvel-lélekkel, alaposan és felelősséggel csinálni, mintha az életünk függne ettől a "vállalkozástól" - ettől működik.
De nem függ tőle az életünk - és ettől jó :-)
... És ha Ti is így látjátok, kedves Útitársak, tartsatok velünk a későbbiekben is - ezernél is többen :-)
 
 
 
2012



2022






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése