2013. december 12., csütörtök

Erdei Esztendő - December

             "Éjfél van. A toronyban elhallgatott már az óraütés zengése, de a kongás szétrepült az éjszakában, megérintette az alvó falut és alvó szíveket ... szétáradt a határban és elveszett az erdők felett, hol némán állnak a fák, és a csend gyalogútján puhán ballag az Idő."

                                                                                         ( Fekete István)

   

            Lassan eltelt egy év, végére jár az Erdei Esztendő.
           Újra hó takarja be az ösvényeket; a fák legmélyebb téli álmukat alusszák; az erdő lakói csendesen mozognak a rövid nappalokon.  Az ágak között csuszkák és cinegecsapatok kutatnak, rajtuk kívül csak a harkályok kopácsolása hallatszik a téli erdőn. Esténként megszólal a macskabagoly; és egy hosszú téli éjszakán észrevétlenül ismét új esztendőre fordul az Idő kereke.


         Túrasorozatunk utolsó epizódján  a Visegrádi-hegyeket szeljük át - az év leghosszabb éjszakáján.
Utunk Dömösön indul, a Rám-szakadékon át felkapaszkodunk Dobogókőre, majd kitérünk a Prédikálószék felé, ahonnan hosszú túrával, Lajosforrás érintésével végül reggelre Pomázra érkezünk. Az végleges útvonal az adott körülményekhez igazodik! A megmozduláshoz csak Dobogókőtől is lehet csatlakozni. Fejlámpa, megfelelő meleg ruha feltétlenül szükséges!
Ha sikerült kedvet csinálnunk hozzá, Téged is szeretettel várunk évzáró éjszakai kalandunkra december 21-22-én a Visegrádi-hegységben! Részletesebb információt a Túranaptárban találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése