2016. július 31., vasárnap

Radnai-havasok 2016. július





         Tavalyi sikeres erdélyi túránk után, a Kárpát-Túra-csapat már elvárta, hogy idén is ellátogassunk Erdély gyönyörű hegyeibe.Idén a Radnai-havasok volt az úti célunk, kiegészítve a Gutin hegység felkeresésével.
         Első nap még kiutazás közben megálltunk a Gutin-hágóban, ahonnan a Kakastaréj látványos sziklatarajához túráztunk, majd az 1443 méter magas Gutin csúcsot hódítottuk meg.
        Másnap a Medve panzió kényelmes szállását feladva, elindultunk gerinctúránkra. A bizonytalan időjárás miatt hamar letáboroztunk a Mosolygó-tó partján.
Harmadik nap korán indultunk a Nagy-Pietrosz (volt Horthy-csúcs, 2303 m) megmászására és a gerinc végigjárására. Egyre javuló időben, gyönyörű zöld hegyhátak vártak ránk. Ezen a napon bejártuk a gerinc első felét, és egy kellemes helyen táboroztunk a Gargalló-nyereghez közel.
          Negyedik napra is szerencsénkre folytatódott a jó idő, így minden szépségét megmutatták a Radnai-havasok. Bejártuk a gerinc másik részét, kisebb és nagyobb csúcsokat ( Gargalló 2158m, Omul 2134m, Ünőkő 2.279 m, Ineut 2222m ), majd a  Radnai (Rotunda) hágóban hagytuk el a gerincet. Így kitartó meneteléssel bejártuk a gerinc másik felét is. Kitartásunknak  és szerencsénknek köszönhetően az estét újra a panzióban tölthettük.
Mindezek után másnap már kipihenve és megtisztulva gondolkozhattunk a hazaút alatt a jövő évi erdélyi túránk célpontjáról.Talán a Bucsecs + Nagy-Kő-havas + Keresztényhavas; vagy a nagy falat Fogarasi-havasok??? Majd meglátjuk!















> További képek
A fotókat Győrfi Károly készítette.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése